Γιατί χτυπάει ο συναγερμός χωρίς λόγο;
Ένας από τους βασικούς φόβους ενός νέου χρήστη συναγερμού είναι αν θα χτυπάει χωρίς λόγο. Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν κάτι τέτοιο είναι διάφοροι.
Ας δούμε παρακάτω κάποιους από αυτούς.
Γιατί χτυπάει ο συναγερμός χωρίς λόγο..??
Κυριότεροι λόγοι ενεργοποίηση συναγερμού χωρίς διάρρηξη:
- Ο κύριος λόγος που μπορεί να χτυπάει ο συναγερμός χωρίς διάρρηξη είναι η κακή επιλογή μηχανημάτων σε συνάρτηση με τον χώρο τις εγκατάστασης. Για παράδειγμα, ένα εξωτερικό ραντάρ δουλεύει άψογα σε ένα μέρος χωρίς βλάστηση. Στην περίπτωση που υπάρχει βλάστηση, πρέπει να επιλέξουμε άλλο μηχάνημα όπως οι δέσμες συναγερμού. Επομένως, η επιλογή των ραντάρ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού χώρου πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένους εγκαταστάτες και πάντα ανάλογα με την εκαστοτε εγκατάσταση .
- Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μαζική παραγωγή και η ανάγκη για μείωση κόστους οδήγησε στην πτώση ποιότητας υλικών, και κυρίως των καλωδίων, καθώς παλιά είχαν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χαλκό. Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό καλωδίων γίνεται από κράματα αλουμινίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, με το πέρασμα του χρόνου, οι ενώσεις να χάνουν την αγωγιμότητα τους. Λόγο συστολής διαστολής, ο συναγερμός μας χτυπάει λανθασμένα. Ένας τρόπος να αποφευχθεί αυτό είναι οι ενώσεις, κυρίως στις μαγνητικές επαφές, να γίνονται με καλάι.
- Πολλές φορές, όταν φεύγουμε από το σπίτι, αφήνουμε ανοιχτό κάποιο παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος. Όταν όμως έχουμε ραντάρ εσωτερικού χώρου, αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, καθώς η μεταβολή της θερμοκρασίας στον χώρου μπορεί να προκαλέσει συναγερμό. Ένας τρόπος να αποφύγουμε κάτι τέτοιο είναι να εγκαταστήσουμε ραντάρ εσωτερικού χώρου διπλής λειτουργίας.
- Τελευταίος αλλά καθόλου ασήμαντος λόγος είναι η κακή συντήρηση του συναγερμού. Ο συναγερμός, στο μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του, δουλεύει με το ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ. Όταν όμως υπάρχει διακοπή, ο συναγερμός δουλεύει με την μπαταρία του. Η μπαταρία βρίσκεται στον πινάκα συναγερμού και στην εξωτερική σειρήνα. Όταν λοιπόν γίνει διακοπή ρεύματος σε ένα σύστημα που δεν έχει γίνει service, δηλαδή δεν έχουν αλλαχτεί οι μπαταριές, ο πίνακας σταματάει να στέλνει ρεύμα στην σειρήνα. Η σειρήνα τότε, θεώρει ότι κάποιος έκοψε εσκεμμένα την παροχή της και έτσι για αυτοπροστασία αρχίζει να χτυπάει μέχρι να ξανά πάρει τάση από τον πίνακα.
Shield Systems | Μιλήστε μαζί μας. Καλέστε μας (2310 822 280 – 6982 534 097) και πείτε μας τι χρειάζεστε.